Tuesday, 12 November 2013

DR MALINDA HCG DIET PROGRAM TESTIMONI

RISAU BERAT TAK NAK TURUN? | Berat saya pernah mencapai 86kg. Perut pernah ‘mengandung’ 5 bulan..hihi. Total Kolestrol mencanak naik ke 7.9 ! Tapi pada masa tu saya rasa ok jer, rasa biasa jer.. sebab tak sakit. As usual, orang kita selagi tak sakit selagi tu rasa sihat..kaannn..

Tapi semakin lama makin tak selesa. Bila jalan rasa berat sangat. Buat kerja sikit dah rasa penat, dada rasa berdebar-debar. Yang paling tak best sekali bila perut dah ke depan, tak nampak jari kaki..huhuhuu. Tapi ada orang perempuan suka kalau lelaki ‘comel’ macam tu, masalah saya isteri saya tak suka.. Selalu juga la ‘radio nasihat’ tu berbunyi..huhu

So saya pun mula mengambil Set Weight Management Program Shaklee, Alhamdulillah dapat turun 6kg dalam masa 2 bulan. Dapatlah capai berat 80kg. So berat tu maintainlah untuk beberapa tahun tapi sebenarnya saya tidak dapat berat yang ideal lagi.

Pada tahun September 2011, isteri saya sambung study buat Master in Anti-Aging, Aesthethic dan Regenerative Medicine. So salah satu topik yang dia kena study adalah kaedah rawatan slimming HCG. Isteri saya nak jadikan saya sebagai testimoni dia. Saya kata: macam best jer..

So akhir bulan Nov 2011 bermulalah program rawatan HCG saya. Rawatan ni gabungan rawatan HCG + Suplemen Shaklee + Kalori restriction. Alhamdulillah selama 23 hari saya dapat buang lemak badan saya dan berat badan saya turun dari 80kg ke 72kg. Lepas seminggu turun 2kg lagi. So berat badan saya turun ke 70 - 71kg.





Alhamdulillah, berat badan saya masih maintain walaupun sudah 2 tahun berlalu mengikut program rawatan Dr malinda HCG Diet Plan. Taka da ‘Rebounce’ atau YOYO effects. Ramai kawan-kawan yang seusia saya pada usia 37 tahun badan dah mula naik, seluar dah bertukar saiz. Takpe kawan-kawan jangan risau. In shaa Allah, pasti ada jalan penyelesaiannya.

Saya, bersyukur sangat-sangat kerana Allah telah menemukan jodoh saya dengan isteri saya yang sangat ambil berat tentang kesihatan kami sekeluarga. Terima kasih banyak-banyak Dr Malinda. Abang dan anak-anak sayang awak. Love you always.

Kepada kawan-kawan diluar sana. Jangan terlalu leka berusaha mengejar kejayaan dengan mengabaikan kesihatan. Kita adalah tunggak dalam keluarga. Anak-anak dan isteri bergantung harap pada kita. Kesihatan adalah nikmat yang perlu kita usahakan. Semoga Allah memberikan kita hidayah untuk berhijrah. In shaa Allah.

- Saiful Nizam Rosdi
CEO, Founder Of Future Wellness Health Training & Consultancy.

0 comments:

Post a Comment