Monday, 22 February 2016

JOM BELAJAR ILMU KURUS

Serius ke nak kurus tu MUDAH?

Haha.. macam tak percaya je kan? Almaklumlah, dah try macam-macam sebelum ni tapi tak menjadi juga. Asal je ada keluar produk baru yang keluar kat pasaran, kita la orang pertama yang suruh 'PM harga please'..hihi :)

Pernah tengok iklan camni? "Turun 20kg sebulan tanpa Diet, Tanpa Senaman, Tanpa Buat apa-apa!" Pergh..Sungguh mempersonakan iklan sebegitu rupa. Sudah-sudah la kita terperangkap dengan perangkap-perangkap yang sama.

Kadang-kadang, kata-kata Albert Einstein ada banyak benarnya : 'Buat perkara yang sama tetapi mengharapkan keputusan yang berbeza adalah Kerja Gila'. Memang sentap beb! Tapi betul la tuh..huhu

Badan kita ni mesin kompleks, dia bijak. Dia tahu apa dan bagaimana untuk berfungsi. Jangan asyik 'beri' dia sesuatu yang dia tak mahu. Bila lama-lama dia mogok, semua sistem breakdown, masa tu baru kita haru biru.

http://www.drmalinda.com/2013/11/program-kurus-dengan-personal-doktor.html



Ada cara yang lebih tepat untuk kurus.

Fahami diri.

Cari ilmu untuk fahamkan bagaimana otak dan sel-sel kita berfungsi.

Usah nak semua kerja senang. Nak makan satu produk, terbuang segala lemak yang kita makan bertahun lamanya.. Adui.. Nggak boleh gituw pak :)

Setiap kejayaan perlu usaha. Tiada jalan pintas untuk berjaya, terutamanya kejayaan yang berkekalan pasti memerlukan usaha yang berterusan.

Alhamdulillah, sejak dari tahun 2011 saya mula memberikan personal dan group coaching dalam program slimming ni, pemerhatian saya semakin jelas menunjukkan untuk seseorang itu berubah,   Ilmu memainkan peranan yang sangat penting.

Ubah diri dan ubah manusia dengan ILMU. Ilmu pembuka pintu-pintu hidayah. Maha Suci Allah, sebab itu wahyu yang pertama itu 'IQRA'. Hanya ilmu yang mampu memberikan kita pintu jalan penyelesaian pada semua masalah, termasuk la masalah berat badan. kan?

Apa yang saya nampak masih banyak ruang lompang yang perlu diisi untuk ilmu-ilmu yang tepat dalam rawatan obesiti.

Tidak banyak pilihan untuk kelas-kelas ilmu terutamanya kelas-kelas online untuk orang yang mempunyai masalah berat badan. Almaklumlah, nak ke kelas, nak ke gym bersenam - tak sempat, anak tak de orang jaga, balik kerja dah letih, kena masak, nak kemas rumah, etc ..etc.. etc.. [Nak bagi alasan memang boleh sangat..hihi . Part bersenam mmg tak sempat tapi makan sempat je pulak tu, ada je masa..kih kih.. heran diri kita ni, kan?]

Justeru itu, saya mengambil langkah untuk mempermudahkan dan membantu kawan-kawan diluar sana yang ingin mencari ilmu yang tepat untuk mencapai berat idaman.

Belajar hanya di Smartphone anda! Di dalam Whatapps group sahaja - so, anda akan boleh review pada bila-bila masa. Pada mulanya saya mahu menggunakan Webinar tetapi bila difikirkan tentang untuk memudahkan sahabat-sahabat semua, pendekatan Whatapps adalah yang paling mudah. Terima kasih pada teknologi!

Kurus Itu Mudah jika kita Faham diri kita.

Kurus Itu Mudah Jika kita Jelas Matlamat kita.

Kurus Itu Mudah Jika kita Tahu stratergi  yang diguna.

Kurus Itu Mudah Jika kita Ada kumpulan sokongan yang faham dan sehaluan dengan kita.

Kurus Itu Pasti Mudah jika kena pada Fitrahnya!

http://www.drmalinda.com/2016/05/pernah-di-hina-kerana-obes.html


Sertai kami dalam Siri pembelajaran interaktif online selama 8 minggu untuk anda akan dijalankan oleh Dr Malinda melalui  WA group selama 1:30 jam setiap sesi (Setiap Rabu, 9.00 – 10.30 malam). 

Perkongsian ilmu yang sangat menarik dan yang lebih menarik anda boleh belajar dari rumah atau di mana-mana dengan menggunakan smartphone anda sahaja!




MASA

KOD
TOPIK
Minggu 1



LDL 0001
  1. Fahami obesiti
·         Fenomena Obesogenik
·         Cara mengira BMI, WHR, BIA
  1. Mengenalpasti bentuk badan dan risiko.
·         Central Obesity, Apple shape, pear shape
·         Bahaya Visceral Fats


Minggu 2



LDL 0002
  1. Faktor penyebab obesiti. Kenapa anda obes?
  2. Obesiti mengurangkan jangka hayat?
  3. Kesilapan dan cabaran dalam menurunkan berat badan
  4. Kenapa langsing lebih baik?
Minggu 3



LDL 0003
  1. Neurotransmitter dan ‘Food Addiction’. Anda mungkin mengalami sindrom ketagihan tanpa anda sedari.
  2. Bagaimana menanganinya?

Minggu 4

25 Jan 2016

LDL 0004
  1.  Stratergi Langsing : Mulakan di Minda
  2. DETOX : Usus dan hati – Di  sini punca masalah obesiti anda
Minggu 5



LDL 0005
  1. Diet efektif untuk cepat langsing (Bahagian 1).
  2. Tips dan Resepi Langsing
Minggu 6



LDL 0006
  1. Diet efektif untuk c
    epat langsing (Bahagian 2).
  2. Tips dan Resepi Langsing
Minggu 7


LDL 0007
  1. Senaman mudah dan efektif untuk langsing
  2. Kesilapan senaman dan mengapa berat tidak turun?

Minggu 8


LDL 0008
  1. Kesan stress terhadap berat badan.
  2. Langsing semasa tidur?
  3. Mencegah ‘Rebounce’ @ Berat naik semula selepas berjaya langsing.




Pengambilan Batch ke-6 Akademi Latih Diri Langsing telah bermula! Boleh Whatapps di 017 508 4430 untuk pendaftaran.

Berapa bayaran untuk kelas ini?

Murah sahaja. Bukan ribu-ribu.

Harga asal RM 480 tetapi Istimewa untuk anda, HANYA RM250 SAHAJA! 

Bukan untuk kurus sahaja tetapi ilmu untuk kesihatan sepanjang hayat. 

Bukan untuk diri sendiri sahaja, tetapi ilmu berguna untuk keluarga dan generasi seterusnya!

Best ke yang join class ni?

Alhamdulillah, saya menerima responds positif dari ramai Alumni LDL sebelum ini. Great to have them with us!






Semoga program ini dapat membantu dan menambah nilai kesihatan ramai insan di luar sana!

OPPs.. Jap!

Special untuk anda yang membaca blog ini. Hadiah  Istimewa untuk Anda!

Nak ke?

Anda bukan sekadar join class, tetapi anda akan menerima Ebook Resepi Sihat 30 hari untuk Langsing. Seriusly, PERCUMA!



Jom sertai kami hari ini.



Taip 'LDL 4' Whatapps di 017 508 4430 untuk pendaftaran.

Taip 'LDL 4' Whatapps di 017 508 4430 untuk pendaftaran.


Kami mengalu-alukan kehadiran anda bersama kami :)

Let's Do It Together!




Salam Jihad Sihat,

Dr Malinda



0 comments:

Post a Comment