Sunday, 19 February 2017

Testimoni Kurus

Testimoni dari Pn Yana Shainisi.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10209451637620943&set=pb.1025494856.-2207520000.1487567716.&type=3&theater

Esok2la diet..bila esoknya tiba cakap lagi esokla diet..Lama2 dah bertahun2 cakap ayat yang sama..Hahaha..kerap sangat cakap macamtu bila ada keinginan nak kurangkan berat badan. Cakap kat mulut je..tapi buatnya tidak (ayat2 menghiris kalbu walau di hati tersenyum sinis). Sehinggala saya mengalami sakit lutut hingga terpaksa duduk di kerusi untuk solat. Bila dah selesai solat minta tolong pula En. somi papah saya untuk bangun dari kerusi. Sedihnya..kita belum masuk warga emas lagi. Nekad. Menggoogle tips2 diet.

http://www.drmalinda.com/2016/10/program-mudah-kurus-rm-20.html

Hinggala saya terjumpa di fb ini (maaf tak ingat wall siapa) yang menemukan saya dengan 'Program 23 days HCG'..atau langsing dalam 23 hari. Siapa tak nak kan.. Dan dari situ juga 'bertemu jodoh' dengan empunya Akademi Latih Diri Langsing' yang gojes dan comel Dr. Malinda Mohd Ali yang guide saya dari awal hingga akhir.

Dari situ jugalah..banyak ilmu yang saya perolehi terutamanya dengan 'Food Addiction', kalori, hambatan2 mahu langsing, rebounce dan macam2 lagi. Apa yang ditekankan di situ bukan hanya 'mahu langsing' tapi menjurus kepada penjagaan kesihatan tubuh badan untuk pencegahan penyakit atau dalam ertikata lain 'jihad sihat'.

http://www.drmalinda.com/2013/11/program-kurus-dengan-personal-doktor.html


Hasil 'online coaching' bersama Dr M dan sahabat2 ldl yang senasib, alhamdulilah..berat saya yang asal 86kg (takut mak nakkk)..akhirnya digital scale saya menunjukkan angka 78kg pada hari yang 21 saya bersama ldl. Amazing.. Sebelum ini dah banyak RM yang melayang di slimming centre. namun tak pernah mendapat angka 7 di depan. Bukan salah slimming centre..cuma tak dapat ilmu dan faham konsep menangani 'food addiction'. Tu pasalnya liat betul angka tu nak turun. Hahaha.

Sebenarnya..masih jauh lagi perjalanan saya ini. Impian untuk meletakkan angka 6 di depan masih lagi dikejar supaya nampak lebih muda bak kata Dr (kata2 semangat dari Dr M). Hehehe..pandai je dr. M nk pujuk saya. In shaa Allah..untuk kesihatan diri sendiri dan yang utama dapat menunaikan ibadah dengan sempurna. Dengan ilmu yang diperolehi tak susah sebenarnya untuk dipraktiskan. Pokok pangkal diri sendiri. Kepada yang menghadapi masalah seperti saya, tidak mustahil untuk kita dapat apa yang kita impikan. Tolak tepi dengan 'gemuk keturunan' tolak tepi dengan ' dah memang gemuk dari kecik' tolak tepi dengan 'tulang besar'. Niat utama untuk sihat..bonusnya 'langsing. Dah macam promote produk pelangsing plak. Maaf ye..saya cuma nak share pengalaman sahaja. 



Whatsapp kami di 0175084430 / 0187674430

like fanpage Dr Malinda Health & Beauty Academy

like fanpage Dr Malinda Mohd Ali 

IG: Dr Malinda Mohd Ali



0 comments:

Post a Comment