Thursday, 23 November 2017

2018 : CABAR DIRI 60

PROGRAM APA NI?

Ini adalah program istimewa untuk anda di luar sana yang nak mencari 'semangat baru' untuk menempuhi Tahun 2018.
.

Azam memang akan ada setiap tahun tapi biasanya akan tinggal azam walaupun bertahun-tahun berlalu..hihi.. Biasa?
.

Don't worry, anda tidak keseorangan. Ramai yang senasib dengan kita..hihi :)

Buat seorang diri memang cepat give up. Bosan. Tak cukup motivasi.
So apa kata kali ni kita buat 'berjemaah' dan dengan pendekatan 'CABAR DIRI'.
.

Diri sendiri pun nak kena dicabar selalu. Terlalu lama dalam 'comfort zone' menyebabkan kita menjadi cepat 'berkarat' dari dalam.

Serius -- > Oksidasi dan Inflammasi.




Justeru itu, saya nak mencari kawan-kawan yang sama-sama nak belajar dengan saya untuk mendalami ilmu 'Penuaan Sihat'.


Bila tahun baru, umur pasti akan meningkat. Itu kita namakan 'Umur Kronologi', tak boleh diubah kerana usia itu tertera di sijil lahir kita.

Tetapi apa yang membezakan ialah 'Umur Biologi' kita.


Kenapa ada orang yang usianya muda tapi nampak jauh lebih tua?

Dan ada yang tua, tapi nampak jauh lebih muda?

Mesti ada fakta sains yang menjelaskan kenapa ia berlaku. Off course bukan sekadar petua. It must be more than that! In shaa Allah kita sama-sama akan membongkar rahsia tersebut.

Seronok juga boleh jadi 'Mummy & Nanny' yang masih hot macam mereka di bawah ni kan?




Tak kurang juga kehebatan rakan-rakan kita dalam Akademi, anak sulung dah nampak macam adik je. So happy for you Ayu & Baetti! Ada ramai lagi actually, transformasi mereka memang sangat awesone, nanti dalam class sy share ye..hihi :)




Nampak muda kan? Tapi anda tak tengok lagi gambar sebelum..hihi. Pasti terkesima :)
.
.

Ok, saya personally, bila usia menjangkau 40-an, memang terasa perbezaan dari aspek kesihatan. Stamina dah tak segagah dulu.. huhu.. Ini baru 40! kalu 80 nanti macamana?? Seramm... Itu yang rasa kita perlu buat sesuatu.

Saya biasa nampak orang yang berusia 80 tahun pun  ada yang masih sihat. Dan antara projek paper saya masa buat master sebelum ni pun tentang populasi di Blue Zone yang hidup 100 tahun tanpa sebarang penyakit kronik. Serius! mmg terkesima melihat mereka. Supercentenarian yang berumur 100 tahun pun masih steady berlari..haha..serius malu beb!

Image result for okinawa elder


Image result for okinawa elder

Kalau kata umur mereka ni lebih 90 tahun, macam tak percaya kan? Okinawan adalah antara statistik populasi yang hidup paling lama di dunia. Tua dan sihat, itu yang paling penting.

Saya pasti ramai kita mengimpikan untuk hidup sihat di usia emas nanti. Betul?

Tapi nak sihat, kena la bermula masa kita 'muda' ni.  5 perkara sebelum 5 perkara, antaranya ialah Sihat Sebelum Sakit. Jom kita sama-sama ubah diri kita, tua memang tua, tapi tak adil untuk redha bila tua nanti sakit tanpa kita berusaha untuk mencegah, betul?

Dengan sebab inilah saya rasa kita perlu sedikit sebanyak pengetahuan untuk proses penuaan yang lebih sihat.

Program Cabar Diri 60 hari ni ialah program online, dimana anda akan :

- Menerima tips penuaan sihat setiap hari selama 60 hari
      Tips cegah penyakit jantung
         Tips elak sakit sendi
             Tips kulit cantik
                Tips turunkan berat badan
                    Tips stabilkan hormon
                       Dan pelbagai tips awet muda

- Anda akan menerima resepi sihat setiap hari selama 60 hari

- 6 siri live class tentang topik penuaan sihat

- Kumpulan sokongan yang sentiasa positif

- Sesi diskusi dalam kumpulan


Semuanya selama 60 hari! Sebagai kick off point untuk kita sama-sama sihat dan mencapai impian di tahun 2018.

Biar 2018 menjadi tahun permulaan merealisasikan impian kesihatan.

Yuran yang anda perlu bayar untuk program ini HANYA RM 60 sahaja.

Ya saya. RM 60 sahaja utk belajar selama 60 hari! (Kiranya macam 1 hari = RM 1 sahaja)

Mahal?

Hihi.. Ye la, nak sihat memang mahal. Tapi kalu sakit nanti pasti lagi mahal..hihi. Tapi saya pasti ia akan jadi satu program yang sangat berbaloi untuk anda. In shaa Allah.

BERMINAT untuk mendaftar?

Mudah sahaja.

Hanya Whatapps ' NEW YEAR, NEW ME'  ke http://SlimMasterclas.wasap.my

atau WA ke 018 767 4430.

dan kami akan berikan Borang Pendaftaran untuk anda!


Salam Jihad Sihat,

Dr Malinda




0 comments:

Post a Comment