SLIMMING MASTERCLASS 2.0

Alhamdulillah. Program SMC kembali lagi! 

Pastinya dengan modul yang lebih padat, lengkap dan praktikal selama setahun. 

Program kali ini istimewa untuk anda yang berazam untuk Slim, Sihat dah Kekal on track bermula tahun 2021 ini! Let's do it together 💪💪



Program SMC ini apa sebenarnya?

Ok, saya share sikit ye sbb mungkin ramai yang tak tahu 😉

SMC atau program Slimming Masterclass Online ni sebenarnya telah bermula pada tahun 2017 lagi. Satu Revolusi pendidikan kesihatan dan pelangsingan dari rumah. Ya, sepenuhnya kami jalankan melalui online - closed FB group dan Telegram sahaja.

Masa tu mungkin nampak pelik sikit, ramai yang tanya 'belajar online boleh kurus ke?' Walaupun pendekatan baru, Alhamdulillah, ramai yang berjaya. 




Of course, sekarang ni, selepas virus Covid melanda dunia, kelas online adalah satu norma baru. 

Ramai yang mengambil peluang untuk belajar dan menjalankan program slimming melalui platform online seperti ini. A good movement, indeed. Biar ramai rakyat Malaysia lebih sihat! Kita dah lama menjuarai carta obesiti dan diabetes di Asia Tenggara..huhu




Untuk melihat perkongsian mereka di SMC batch 1 sebelum ini, boleh click pada link di bawah ya ⤵️

http://www.drmalinda.com/2018/10/apa-review-mereka-tentang-smc.html

http://www.drmalinda.com/2018/10/slim-sihat-gaya-slimming-masterclass.html


Untuk tahun 2021 ini, kami masih menggunakan pendekatan yang sama. Sepenuhnya online melalui platform Zoom, Facebook closed group dan Telegram Apps. Pastinya yang lebih padat, comprehensive dan holistik.


By the way, nak slim mudah sebenarnya tapi nak maintain slim sepanjang hayat itu yang mencabar. 


Banyak ilmu dan kefahaman tentang diri yang diperlukan. Di sinilah ilmu memainkan peranan - Fahami fisiologi dan biokimia diri, jangan hanya ikut-ikut tanpa faham diri sendiri. Setiap individu berbeza, setiap diet juga unik untuk diri masing-masing kerana cap jari kita juga tak sama. Kita unik dan istimewa 😍


Justeru itu lah, objektif program SMC sejak dari awal lagi ialah untuk memberikan pendidikan kesihatan yang bukan hanya meningkatkan ilmu, mengubah diri peserta, tetapi ilmu yang mampu diperturunkan keseluruh generasi. It's worth the investment, Inshaa Allah.

Ok. Seterusnya, 

Apa yang menarik dalam SMC 2.0 kali ini?

Dengan menyertai program online Slimming Master Class 2.0 ini,  anda akan terima ⤵️

💥 48 modul online - live class setiap minggu selama 48 minggu - PDF slides, Nota-nota, Ebook dan pelbagai bahan pembelajaran yang menarik 

💥 12 tambahan modul Exercise & fitness - beserta kelas praktikal senaman online

💥 12 tambahan modul Culinary medicine! Info-info dan praktikal menarik 'Food Is Medicine'

💥 SMC 2021 Fit & Fabulous PDF Journal Calendar

💥 Anda akan dapat support group yang awesome kawan-kawan yang positif yang selalu berkongsi. Ini penting, jika kita tidak selalu dalam radar majlis ilmu, mmg mudah berat naik semula walaupun dah pernah kurus dulu.

Selama 48 minggu ini anda akan mendapat energi yang baru semua kawan-kawan yang mempunyai misi dan matlamat yang sama! (Ini sangat penting sbb ramai kawan di luar adakalanya kurang membantu 😅) 

💥 Anda juga boleh menyertai pelbagai cabaran dan contest yang menarik dalam SMC dengan hadiah-hadiah yang best!

Dan banyak lagi! Tak mampu untuk disenaraikan sepenuhnya. Yang pasti, Inshaa Allah pelaburan ilmu yang tak akan rugi 💗


Ok, by now, mungkin anda dah semakin jelas tentang struktur program.

Tapi, apa topik yang akan dipelajari selama setahun tu?

Kalu tertinggal masa live class setiap minggu tu macamana?

Jangan risau! Program ini memang untuk anda yang busy, jadinya, kelas tu boleh je review bila-bila masa yang free - masa nak pergi kerja, balik kerja, dalam kesesakkan lalulintas - sementara menunggu kereta bergerak, kita penuhkan setiap detik dengan ilmu. Masa memasak atau dodoikan anak pun boleh dengar semula. Jangan risau, jangan penting ilmu sampai 👍

Ok, jom tengok apa topik-topik best yang Dr Malinda akan kongsikan pada kita untuk SMC 2.0 ini. Padat ! ⤵️


Bulan

Tema

Topik Mingguan

Bulan Pertama

Bulatkan tekad. Nekad. Cipta kejayaan dan hadiah terbaik untuk kesihatan.

 

1.       Lupakan kesilapan silam. Masa untuk cipta diri yang baru.

2.       Biar ‘sakit’ sekarang. Elak menyesal kemudian.

3.       Dulu dah slim tapi kenapa berat boleh naik semula?

4.       Lemak badan – bukan diturunkan, tapi untuk dilepaskan!

5.       Kod Obesiti – Kunci utama pembakaran lemak.

 

Exercise Tips #1: Understand your body and Plan your exercise.

 

Culinary Medicine tips #1: Food is Medicine

 

Bulan Ke-2

Re-set semula Pengawalatur utama Metabolisma.

 

 

1.       Metabolism & Metabolic flexibility – Bagaimana menukar badan menjadi mesin pembakar lemak?

(Becoming Fat adapted).

2.       Buntu dengan Plateu. Bagaimana nak pecahkan?

3.       Metabolism & Hormon. Kenapa lelaki lebih mudah turun berat berbanding wanita?

4.       Hypothyroid dan berat badan. Di mana perkaitan?

 

Exercise tips #2: Stretching & Flexibility

 

Culinary Medicine tips #2 : Foods for metabolism recipes.

 

Bulan ke-3

Puasa & Detoksifikasi

 

 

1.       Intermittent Fasting dan pembakaran lemak. Apa formula yang paling efektif?

2.       Extended Fasting & Prolonged Fasting. Bagaimana nak bermula?

 

3.       Puasa dan Detoks – Hati, usus dan sistem limfa.

4.       Sembelit – Ini antara punca susah nak slim.

5.       Hati berlemak – Disini bermula Insulin resistance

 

Exercise tips #3 : Fat Burning

 

Culinary Medicine Tips #3: Foods for insulin resistance recipes.

 

 

Bulan ke-4

Perbaiki tisu adipos & signal leptin

 

 

1.       Kenali sel lemak, tisu adipos dan inflammasi.

2.       Leptin Resistance : Strategi efektif baik pulih fungsi leptin & ghrelin.

3.       IIF dan keseimbangan hormon

4.       Islamic medicine. Melihat titik pertembungan dalam strategi penurunan berat badan.

 

Exercise tips #4 : Upper body toning

 

Culinary Medicine tips #4 : The sunnah foods to reduce inflammations

 

Bulan ke-5

Appetite Regulation & Neurotransmitter dysfunction

1.       Kerap lapar – punca diet tak kekal lama.

2.       Food Addiction is real! Fahami punca dan cara mengatasinya.

3.        Nak slim lebih mencabar berbanding siapkan thesis PhD? Perkaitan neurotransmitter terhadap  selera dan tabiat pemakanan.

 

Exercise tips #5: Lower body toning - Skinny jeans

 

Culinary Medicine tips #5: Foods for digestive system recipes

 

Bulan ke-6

Diet & Nutrisi – Part 1

1.       Perbaiki hubungan dengan makanan. Kita yang kawal bukan ‘ia’ mengawal.

2.       Diet adalah isu personal. Takkan ada satu diet yang sesuai untuk semua. (Stages of personal diet plan)

3.       Gula yang menggila!

4.       Net Carbs. Apa dan bagaimana?

5.       Keajaiban Fiber. Nutrient yang menjaga.


Exercise tips #6: Flat tummy

 

Culinary Medicine tips #6: Foods foods for better skin recipes

 

Bulan ke-7

Diet & Nutrisi – Part 2

1.       Protein. Bagaimana memilih?

2.       Makan lemak untuk bakar lemak.

3.       Garam. Nutrisi yang disalah erti.

 

 

Exercise tips #7: Get fit while you sit

 

Culinary Medicine Tips #7: The Detox Juicing recepies

 

Bulan ke-8

Diet & Nutrisi – Part 3

1.       LCHF, Ketogenic diet dan kesan terhadap obesiti dan sindrom metabolisma.

2.       Belajar baca label. Biar tidak lagi menjadi mangsa penipuan industri.

3.       Food Intolerance. Makanan sihat tak semestinya sihat untuk anda.

4.       Gluten. Apa dan kenapa?

 

Exercise tips #8 : Intergrated exercise

 

Culinary Medicine Tips #8 : The skin beauty recepies

 

Bulan ke-9

Diet & Nutrisi – Part 4

1.       Susu dan hasil tenusu.  Perlu atau tidak?

2.        Jangkitan kulat di usus.  Ini mungkin sebab anda susah nak kurus.

3.       Gut microbiome. Siapa kawal siapa?

4.       Supplement penting. Perlu ada ilmu untuk memilih.

5.       Vitamin D – kesan terhadap berat badan.

 

Exercise tips #9 : Yoga for fat loss

 

Culinary Medicine tips #9 : Foods for immune system recipes

 

Bulan ke-10

Exercise & Fitness

1.       Fitness & Fat loss – untuk anda yang berusia 35 tahun ke atas

2.       Fitness & Fat loss – untuk anda yang berusia 50 tahun ke atas

3.       Exercise with arthritis

4.       Train your posture

 

Exercise tips #10:  Exercise with Fitball & Kettle ball

 

Culinary Medicine tips #10 : Foods for better joints recipes

 

Bulan ke-11

 

1.       Ritma Circadian: Fitrah alam & penurunan berat badan

2.       Insomnia dan tidur yang tidak optimum. Bagaimana mengatasinya.

3.       Stres, Kortisol dan insulin.  Impak terhadap proses penurunan berat badan.

4.       Berdamai dengan diri. Teknik menguruskan emosi.

 

 

Exercise tips #11: Get rid of cellulite & ‘love handle’

 

Culinary Medicine tips #11 : Foods for nervous systems

 

Bulan ke-12

Beyond slimming

1.       Blood test save your live

2.       Lose weight is one thing, keep it off. Is another.

 

Exercise tips #12: Anti-Aging exercise

 

Culinary Medicine tips #12: Foods for better heart and circulations.

 


Serius banyak kan? 😅 Padat dan best!

Topik-topik ni nak disusun pun ambil masa berminggu-minggu. Itu baru bahagian susun topik, belum content lagi! Sesiapa yang pernah join class Dr Malinda mesti tahu value ilmu yang doc akan share, kan? 

Serius! It will worth your money & time investments.  Pecinta ilmu pasti nampak bahawa harga kelas ni sepatutnya beribu-riban 😅 Ilmu akan diberikan, tugas kita hanya ikut dan amalkan untuk mendapat keputusan yang terbaik.




Inshaa Allah, selain itu. akan ada lagi panel-panel jemputan yang Dr Malinda akan jemput untuk program ini, sama seperti SMC yang pertama. Padat dengan pelbagai perkongsian.

Segala ilmu boleh terus dipraktikkan. Tak perlu tunggu. Join dan terus bermula.
Setiap cabaran kita sama-sama selesaikan. Semoga SMC kali ini akan menjadi satu titik tolak yang hebat dalam kesihatan dan kehidupan kita 💪💪

Berminat Nak Join?

Jom! Program akan bermula pada 1hb Januari 2021 ini. Jadual penuh program dan Special Fitness Journal Calendar akan diberikan pada hari pertama nanti.

Bagaimana dengan yuran?

Untuk program setahun yang comprehensive ini, anda hanya perlu bayar RM 480 sahaja
Ya, lebihkurang RM 40 sebulan. Yuran tuisyen anak pun lebih mahal kan? 😉

Tapi nanti dulu! Jangan risau!

Kami ingin berikan diskaun yang lebih mampu milik istimewa untuk anda! Lebih murah dari harga check di hotel untuk 2 malam 😍 

Anda akan 'check in' di SMC selama setahun bersama kami 👍👍




Berapa harga yang anda perlu bayar?

Dengan modul yang lebih padat, kami masih lagi mengekalkan harga kasih sayang sama seperti SMC yang pertama

HANYA RM 290 sahaja.
 
Ya, RM 290 sahaja untuk 48 minggu, 72 modul keseluruhan! 
Tiada yuran tambahan. Tiada caj tersembunyi. Hanya sekali pembayaran sahaja. 

Tak sabar nak bermula?

Excited nak transformasi terbaik 2021?

Jom DAFTAR SEKARANG. Mudah sahaja! Anda hanya perlu click pada link di bawah untuk pendaftaran dan detail pembayaran ⤵️



** Namun begitu, dalam situasi sekarang, kami amat memahami. Sekiranya anda berminat untuk belajar tetapi lebih selesa dengan cara 2 kali pembayaran, boleh hubungi admin untuk info lanjut di 018 663 4639. (Pembayaran tambahan RM10 untuk administration fees bagi method pembayaran 2 kali)

Semoga program SMC kali ini akan dapat memberi manfaat pada lebih ramai insan di luar sana. Menyentuh kehidupan anda secara positif dalam pelbagai aspek. Semoga Allah mempermudahkan sedikit usaha ini. Aaminn.

Terima Kasih sekali lagi ! 

Kami juga tidak sabar, berbesar hati untuk berkongsi & belajar bersama dengan anda di SMC 2.0 

FIT & FABULOUS 2021!

Let's Be Awesome! 💓💓














Comments

  1. Assalamualaikum
    Bagi yg dah berusia say that 50-55 tahun.. layak ke
    mengikuti program spt.
    ini. Mohon penjelasan
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum
    Bagi yg dah berusia say that 50-55 tahun.. layak ke
    mengikuti program spt.
    ini. Mohon penjelasan
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  3. Adakah perlu supplement atau produk Dr. untuk ikuti program ini ??

    ReplyDelete
  4. bermaksud - proses slimming ini berlangsung selama hampir satu tahun?

    ReplyDelete
  5. ada testimony tak doc? yg berjaya wlpn dgn sabar setahun

    ReplyDelete
  6. mmg topik doc menarik. tapi honestly too long to be true to get the result.

    ReplyDelete
  7. Is there anybody on your part doing or follow our progress?. or DIY

    ReplyDelete

Post a comment

Popular posts from this blog

KENAPA RAHIM BENGKAK?

PERIA KATAK