Thursday, 4 October 2018

SLIM, SIHAT GAYA SLIMMING MASTERCLASS




SMC? Program apa tu?

SMC = Slimming Masterclass. 

Program untuk penurunan berat badan secara online.

Mesti ramai tertanya-tanya, serius ke boleh kurus join program slimming online ni?

Terbukti berkesan ke? Dah ramai ke yang join dan berjaya? Macamana program ni dijalankan?

Banyak soalan yang biasa kami akan terima.




SMC ni satu approach atau pendekatan yang baru, mesti ramai yang tak begitu jelas bagaimana perlaksanaanya kan?

Ok. Tak pe, saya faham, may be this is something new for you. Sebab selalunya nak kurus kena pergi Slimming Centre, kena pergi klinik, kena pergi gym dan macam-macam program lagi. 

It's ok. Biar saya kongsikan ya.

Program ini merupakan satu idea yang diinspirasikan apabila saya dapati ramai orang sibuk berkerja dan jadual yang penuh dengan pelbagai tugasan.

Ramai tak sempat untuk meluangkan masa menghadiri seminar kesihatan ataupun melibatkan diri dalam program-program untuk menurunkan berat badan. Betul?

Ramai yang nak kurus tapi tak ada masa.

Ramai juga yang rasa malu bila nak join program kurus, takut dikata orang :)

Ramai juga yang nak kurus tapi tak ada ilmu. Ramai hanya ikut apa yang kawan buat. 


Ramai yang tertipu dek pelbagai produk pelangsingan yang menjanjikan bulan dan bintang tetapi berakhir dengan kehampaan. Sure frust kan?

Hakikatnya, bila nak slim ni kita perlu kenal diri sendiri. 

Setiap individu itu berbeza. Tak mungkin satu cara sesuai untuk semua. Setuju?

Justeru itu, SMC ini adalah initiatif untuk membantu ramai orang diluar sana yang selalu sibuk, tak cukup masa tetapi dahagakan untuk  ilmu yang tepat dan terkini dalam menurunkan berat badan. 

Revolusi pelangsingan dari rumah!

Fokus SMC bukan sahaja untuk slim tapi adalah untuk lebih sihat, bertenaga dan nampak lebih muda.

Serius sebab memang ramai peserta kami nampak semakin muda! Siapa tak suka kan? Keyakinan diri pasti lebih mantap :)




Sis MJ, She look much beautiful and younger, right?




                                        Ini pula Sis Alida, She look much beautiful and younger too, right?


Alhamdulillah. Ramai yang telah mengalami transformasi begini dalam SMC. Jika mereka boleh lakukan, saya pasti anda juga boleh!

Dan jangan risau! Anda boleh belajar dimana-mana sahaja yang penting perlu ada 'internet connection' Hanya  memerlukan smart phone sahaja!


"I had started with 89 kg, now it’s between 79-80 kg. Almost 10 kg lost.
Usually I’ll review your module while driving to & back from work". - Dr R


Di atas adalah antara perkongsian salah seorang peserta dalam SMC, seorang doktor yang mengambil masa untuk belajar semua modul dalam SMC semasa memandu ke tempat kerja. 

Simple kan? 

Tengah dalam kesesakkan jalanraya pun boleh manfaatkan untuk belajar. Alhamdulillah dalam komuniti SMC terdiri dari pelbagai profesion yang saling berkongsi untuk mencapai matlamat yang sama.


Soalan seterusnya : Bagaimana program ni dijalankan?

Program ini kami jalankan dalam closed group SMC di Facebook. Anda hanya perlu ada akaun Fb da WA sahaja. As simple as that!

Setakat ini, lebih dari 500 orang peserta yang ada bersama kami.  They all are awesome! 

In shaa Allah. Matlamat kami ialah untuk membentuk satu komuniti online #JihadSihat yang sentiasa istiqamah dalam menjaga Jasad Amanah Allah.



Program SMC ini adalah program online slimming yang pertama seumpanya yang dikendalikan oleh doktor perubatan yang bertauliah dalam bidang Penuaan sihat dan Perubatan Nutrisi, Dr Malinda Mohd Ali.




Peserta SMC bukan sahaja dari Malaysia, tetapi dari Brunei, dan juga rakyat malaysia yang menetap di Australia, Arab Saudi dan Qatar! 

Kuasa online, walau jauh tapi dengan ilmu, masih boleh kurus :)

Mudah kan?


Sis KN, antara peserta SMC yang tinggal di Arab Saudi. She loss 10kg.


Apa yang anda akan belajar dalam SMC sehingga boleh turun 8-10kg dalam masa 60 hari ni?


Ada guna produk ke?

Ramai yang tanya soalan ni. Mungkin sebab anda pernah join program pelangsingan mesti kena beli produk kan?

Don't worry! 

Dalam SMC kami tak suruh anda beli apa-apa produk pun. Semuanya melalui pemakanan yang lebih sihat, senaman yang betul, kawalan stress yang baik, tidur yang sempurna, minda yang positif dan pelbagai tips kesihatan yang akan membantu anda mengenali diri anda lebih mendalam.

Jika anda dah ada produk atau supplement yang digunakan, boleh kongsikan untuk kami lihat kesesuaian. Tak semua produk kami akan approve utk diet program. Menu pun macam tu, ada yang kena disqualified :)

Info dalam SMC  akan merangkumi pelbagai modul lengkap yang sangat menarik dan efektif. 


Jom tengok apa yang peserta-peserta kami katakan tentang program SMC :

🎯 SMC : adanya rakan2 yg sentiasa menyokong saya untuk terus kekal sihat & kurus & adanya panduan pemakanan & aktiviti yg sangat bagus drpd Dr Malinda & rakan2 semua. 

- Rashimah


🎯  SMC :  anda akan mendapat ilmu secara teori dan praktikal dari guru yang bertauliah.

- Kasmawati


🎯 Dr Malinda memberikan banyak pengetahuan dan tips kurus secara sihat dan semulajadi tanpa menggunakan ubat.  Selain itu,  perkongsian jihat kurus dan sihat menekankan sunnah dan  ajaran Islam sentiasa diingatkan dalam kalangan ahli SMC... 😊🌹

- Alida


🎯 Anda perlu join SMC jika nak KURUS dan Lebih Sihat kerana tunjuk ajar dari Doktor Malinda sangat berbeza dari Slimming Coach yang lain.

- Nur Ezzati Tan


🎯 Dirimu amat berharga.. dengan ilmu yg tepat , amalan yg consistent, sistem sokongan yg berterusan & jihad sihat kerana Allah. Anda tidak akan ditinggalkan bersendirian.

- KS





🎯 Pendapat saya, program ini menyediakan kelas online dengan modul paling lengkap, dijamin berkesan, selamat dan menjadikan anda cantik dan sihat luar dan dengan harga yang sangat berpatutan. Anda juga akan bersama komuniti online jihad sihat yang akan sentiasa menyokong usaha anda.

- Tecer Roslyn,


Ramai yang mungkin tersenarai dalam jutaan rakyat Malaysia yang mengalami masalah berat badan dan obesiti memerlukan bantuan. In shaa Allah, kami di SMC berbesar hati untuk berkongsi dengan anda melalui perkongsian ilmu yang sangat bermanfaat.




Saya pasti anda yang sedang membaca info ini sedang mencari penyelesaian dalam proses menurunkan berat badan. Jangan kecewa jika sebelum ini gagal setelah mencuba pelbagai cara.


Apa yang anda akan terima dari program SMC ini?

Dengan menyertai program online Slimming Master Class ini,  anda akan terima :


πŸ’₯ 11 siri video strategi asas Latih Diri Langsing

πŸ’₯ 3 ebook PERCUMA (Resepi Langsing, Senaman, "My Journal")

πŸ’₯ Lebih 48 modul berupa video live class, slides, gambar-gambar dan ebook. Semuanya dalam group FB, jadi memory hp takkan penuh πŸ˜‰

πŸ’₯ Anda akan terima video praktikal exercise dari Fitness Coach yang akan menunjukkan cara yang betul untuk melakukan senaman.

πŸ’₯ Anda akan terima video live class Dr Malinda bersama tetamu jemputan seperti Dr Zubaidi dan peserta-peserta SMC yang telah berjaya menurunkan berat badan.




πŸ’₯ Anda juga akan akan terima live class video post-mortem program SMC sebagai revision pada semua module sebelum ini.


Ia merangkumi pelbagai topik seperti :


  • Mind Reprogramming
  • Misteri Hormon Leptin
  • Kenapa saya obese?
  • Apa risiko jika saya kekal obese? Bahaya lemak visceral.


  • Saya nak kurus. Bagaimana nak bermula?
  • Detok : Betul atau sekadar gimik?
  • Leaky Gut?
  • Stratergi kurus semasa raya
  • Merungkai misteri antara mulut dan dubur.
  • Kesan karbo terhadap insulin dan berat badan.


  • Bahaya Gula!
  • Protin Untuk Kurus?
  • Lemak untuk kurus?
  • Perbezaan jenis-jenis diet (Diet kalori - Diet Atkin - Diet Ketogenic)
  •  Senarai makanan yang wajib dielakkan!
  • Inflammasi dan langkah pencegahan.
  •  Senaman & Kebaikan
  • Senaman membakar lemak

  • Cellulite and flabby skin
  • Saya berat dan sakit sendi, macam mana nak exercise
  • Air. Berapa? Kenapa? Untuk apa?
  • Tips memilih suplemen
  • Stress 
  •  Kesan tidur dan berat badan 
  •  Kesan tidur dan berat badan 
  • Saya dah buat macam-macam tapi kenapa tak kurus?
  • The Amazing Of Fiber
  •  Kepentingan Prebiotic dan Probiotic.
  • AGE
  • Kenali Hormon Thyroid
  • Adrenal Fatique
  • DHEA - Fountain Of Youth
  • Growth Hormone
  • Kenali Insulin
  • Intermittent fasting ( IF )
  • Estrogen
  • Progestrogen

Banyak yang anda akan belajar kan? Jangan risau, anda boleh belajar mengikut masa anda. You can take your own time sebab semuanya dah tersedia.


Perlu bayaran?


Ya, sudah tentu. Ini adalah kompilasi ilmu terkini yang terbukti berkesan. Sangat berbaloi dengan yuran pembelajaran yang anda laburkan untuk semua ilmu di atas. 


Dan yang penting sekali ialah, ia bukan hanya untuk anda tetapi boleh diaplikasikan untuk keluarga dan insan tersayang anda!





Diri rasa tak kuat nak buat sorang-sorang? Kami faham bukan mudah untuk mengubah tabiat yang dah sebati dalam badan.

Jangan bimbang, SMC dicipta memang untuk memberi sokongan anda, walau tak bertemu muka, tetapi dengan kuasa online anda akan dapat :


πŸ’₯ Whatsapp group yang memberi support
πŸ’₯ Rakan-rakan yang mempunyai misi yang sama
πŸ’₯ Doktor yang akan membimbing anda
πŸ’₯Coach yang memberi cara2 senaman yang terbaik untuk anda

Tak cukup lagi? Masih ada banyak persoalan?

Anda boleh juga boleh :

πŸ’₯ bertanya dalam group FB dan akan dibincangkan
πŸ’₯ bertanya dalam whatsapp group untuk kita sama-sama bincangkan.




Tecer Linda

🎯 Pendapat saya,  anda perlu KURUS dan Lebih Sihat kerana kesian kat orang yang akan angkat jenazah anda yang berat πŸ˜”πŸ˜”πŸ˜­πŸ˜­
.





Tecer Zarina

🎯 Pendapat saya,  Sihat itu nikmat yang tiada galang gantinya dan Kurus itu bonus. Ilmu yang anda akan dapat boleh digunakan untuk seisi keluarga dan rakan2. Bila kita sihat, kita dapat beribadah dengan lebih baik dan menjalani hari-hari mendatang dengan lebih ceria.


Rebut peluang sekarang, orang lain dah berjaya, anda bila lagi?

Jom sertai kami hari ini!

Berapa yuran kebijaksanaannya? Harga asal untuk kesemua yang anda akan dapat di atas ialah RM 480 sahaja. Pembayaran sekali seumur hidup, tiada yuran tahunan!

YA. Yuran tuisyen anak kita lebih mahal dari TUISYEN Online Kurus kita kan? 

SMC Mahal ke? Nak diskaun lagi?





ISTIMEWA untuk anda!

Daftar sekarang dan anda akan terima diskaun hampir 40%! Pembayaran sekali seumur hidup, tiada yuran tahunan

Hubungi kami untuk HARGA ISTIMEWA Anda!

Dan untuk 30 yang terawal, kami juga ada HADIAH MISTERI untuk anda!

Menarik kan?

Untuk mendaftar atau sebarang info lanjut : 


WA 'NAK DAFTAR'  ke http://SlimClass.wasap.my

atau Whatapps  'NAK DAFTAR' ke 018 663 4639.


Click link dan Follow kami di PAGE Dr Malinda Health & Beauty Academy:

https://www.facebook.com/drmalindahealthacademy/videos/1812130405486877/


Sekali lagi saya ucapkan TERIMA KASIH & TAHNIAH untuk anda yang mengambil langkah positif ini.

Semoga langkah ini menjadi asbab kebaikan untuk kita dunia & akhirat. 

Aamin.






Let's Be Awesome!
Dr Malinda & The Academy Team





0 comments:

Post a Comment