Monday, 20 November 2017

SEKOLAH PENURUNAN BERAT BADAN

Haha.. Ada ke sekolah macam ni?

Alhamdulillah so far 'sekolah' ni saya dah tubuhkan sejak tahun 2012 lagi.

Tapi tidak la seperti sekolah kebangsaan atau sekolah menengah secara zahirnya. Pendekatan secara online, 'Sekolah Maya' dengan modul yang tersusun, tips praktikal yang boleh terus diamalkan.
.
.
Bila pergi sekolah:

Yang penting dapat results yang baik.

Yang penting boleh kurus dan capai berat idaman, kan?

Macam anak-anak kita, bila ke sekolah, rajin belajar dan berdisiplin, In shaa Allah results pun akan cemerlang!

.
.
Seterusnya :

'Betul ke belajar secara online,  hanya dapat ilmu yang betul boleh kurus?'
.

Itu soalah biasa yang agak sinis yang hampir setiap hari kami terima..hihi :)

Ye la, zaman sekarang ni banyak scam, kena hati-hati juga, kan?

It's ok. Kami faham.


Meh saya nak share sedikit sedikit transformasi peserta-peserta 'Slimming Masterclass' aka 'Sekolah Penurunan Berat Badan'


Image may contain: 6 people, people smiling

.
.

Image may contain: 6 people, people standing and text

.
.

Image may contain: 2 people, text

.
.
Image may contain: 2 people, people smiling, people standing

.
.
Image may contain: 5 people, people smiling, people standing

Ini hanya sebahagian, ada banyak lagi. In shaa Allah, bila berada dikalangan insan-insan positif ni, dengan sendirinya anda turut terispirasi. Sebab itu penting mencari rakan yang memberi dorongan, bukan sekadar ajak belanja makan.. kan? hihi
.
.
Alhamdulillah.

Melihat transformasi dan perubahan positif didalam diri peserta adalah kejayaan untuk kami semua. Fokus kita bukanlah untuk turun berat badan sahaja, tetapi untuk lebih sihat. In shaa Allah.


Dengan ilmu terkini, holistik beserta 48 modul yang lengkap disertakan dapat membantu peserta untuk membentuk 'tingkahlaku kesihatan' yang positif --> Self Empowerment.


Kita mungkin dah biasa berdiet sebelum ni, pelbagai cara dah kita cuba tetapi kaang-kadang kita cepat rasa bosan untuk menersukan perjuangan seorang diri. Alhamdulillah, SMC adalah satu platform 'sekolah maya; yang kita sediakan untuk bersama-sama rakan sekelas yang lain untuk belajar dan saling berkongsi info dan inspirasi.


Health Is Journey, Not destination.


Turun 10-20kg adalah permulaan perjalanan, jauh lagi perjuangan jihad sihat yang perlu kita lakukan untuk kekal sihat sepanjang hayat, untuk beribadat dengan sempurna dan terus memberikan bakti terbaik kepada keluarga, komuniti dan negara. In shaa Allah.


Jom tengok lagi perkongsian perserta-peserta :



Image may contain: text

.
.

Image may contain: text
Add caption

.
.
Image may contain: text

.
.
Image may contain: text

Best  dapat rakan-rakan yang sentiasa positif kan?
.
.

Soalan seterusnya yang biasa ditanya adalah :


Ada yuran ke Sekolah ni?


--> Ada. Tapi sangat berbaloi yang ilmu yang diberi.

 Lebih dari  50 jam sesi pembelajaran, 48 Modul topik kesihatan, 4 Modul senaman, Pelbagai Ebook dan juga 'environment' yang membina adalah nilai yang sangat berbaloi dengan yuran kebijaksaan yang kami tetapkan.

Berminat untuk Info lanjut tentang Slimming Masterclass?
.
.

Whatapps 'SMC' ke http://SMC.wasap.my 

atau

 WA  'SMC'  ke 017 508 4430

.
.

Salam Jihad Sihat,

Dr Malinda & SMC Team




0 comments:

Post a Comment